Annika van Helvoort, Helpende Flexpool

 “Ik voel me “thuis”, kan en mag mezelf blijven!”

Tijdens mijn opleiding voor Verzorgende IG niveau 3 werkte ik in de ouderenzorg. Door omstandigheden moest ik na 2,5 jaar stoppen met de opleiding. Ik zag bij SWZ een vacature die me aansprak: “Dit is het!” dacht ik. Omdat ik vrij “blanco” de gehandicaptenzorg in ging, vond ik het prettig dat ik in de flexpool kennismaakte met verschillende doelgroepen en locaties van SWZ. Overal kon ik even “snuffelen”.

Gemiddeld kan ik 110-120 uur per maand werken, komt ook doordat ik flexibel ben. Mijn voorkeur gaat uit om ’s avonds en in de weekenden te werken, enerzijds zijn dit langere diensten, anderzijds dat je meer tijd hebt voor de cliënt. Het is ’s ochtends druk, omdat alle cliënten uit bed gehaald, gewassen, gegeten moeten hebben en tanden zijn gepoetst. Om 10 uur gaan ze naar de dagbesteding toe.

Ruim 6 maanden werk ik nu als flexer op 2 vaste locaties (Buitenbrink 2-4 en 5-7) op Zonhove (Son & Breugel). Het bevalt me erg goed, voel me geen flexer maar volwaardig teamlid! De afwissseling en huiselijke sfeer spreekt me erg aan op deze woongroep. Ik voel me “thuis”, kan en mag mezelf blijven! Met cliënten heb ik een gelijkwaardige relatie en word elke dag uitgedaagd door hun. Eén cliënt op Buitenbrink 5-7 is fan van Criminal Minds. Ik ook en kijk de serie thuis. Als ik weer werk en de cliënt wijst de “C” de “M” aan (omdat hij niet kan praten) dan weet ik al wat hij bedoelt! Ondanks dat we apart kijken, volgen we “samen” die serie. Heel bijzonder.

Volgend jaar zou ik graag mijn opleiding Verzorgende IG willen afmaken. Daardoor zijn mijn carrière- mogelijkheden groter (binnen SWZ).  Ik hoop in de toekomst op een vaste locatie op Zonhove als Assistent Begeleider werkzaam te mogen zijn.