Henriëtte van Engelen, Persoonlijk Begeleider Rietbeemd

“De nieuwe teamrollen zorgen voor meer betrokkenheid.”

Persoonlijk begeleider Henriëtte van Engelen werkt al 24 jaar bij SWZ. Vanaf 2008 werkt ze bij woonvorm De Rietbeemd in Schijndel. Omdat haar werk altijd uitdagend en in ontwikkeling blijft, werkt ze nog steeds met veel plezier bij SWZ.

Waarom ben je een ‘blijvertje’ bij SWZ?
Omdat de veelzijdigheid van cliënten én de afwisseling in mijn werkzaamheden ervoor zorgen dat mijn werk uitdagend blijft. Als je wilt, kun je bij SWZ doorgroeien. Maar ook binnen je eigen functie kun je je verdiepen of andere accenten leggen. Dat houdt je werk ook op de lange duur boeiend.

Over boeien en binden gesproken: hoe pakt SWZ dat aan?
Dat zit deels in manier van zorgen die bij SWZ ingebakken zit. We werken met verschillende cliënten, die allemaal een unieke zorgvraag hebben. Daardoor is je werk per definitie boeiend. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om je eigen rol binnen de organisatie te spelen, zeker in de nieuwe structuur van zelforganiserende teams.

Welke rol heb jij dan?
Binnen de nieuwe organisatiestructuur vervullen teamleden verschillende rollen. Mijn teamrollen zijn zorgen voor tevreden betrokken collega’s en zorgen dat mensen weten welke zorg en begeleiding ons team biedt. Daar voel ik me goed bij. En ook belangrijk: deze rollen zijn haalbaar binnen de uren die ik werk.

Hoe helpen teamrollen om nog betere zorg te geven?
Bij ons op De Rietbeemd hebben we een flexibel team met een heel goede sfeer. We gaan samen echt voor goede zorg op maat. Door de verdeling van de teamrollen is de betrokkenheid van alle teamleden nog meer gestructureerd. We zijn ons dus nog meer bewust van de inhoud van onze zorg. Dat waren we daarvoor zeker ook, maar nu is het ook binnen de organisatiestructuur geborgd.

Welke uitdaging ligt er nog voor jou persoonlijk?
Ik ga werken aan stoppen met mijn werk …. Dat is nog best een uitdaging, want ik werk met liefde en plezier bij SWZ. Wat ik zeker hoop is dat er voldoende jonge aanwas binnen SWZ is , komt en blijft. Het is gewoon een mooie organisatie om voor te werken!