Suzanne Gerits, Stagiaire Brink 20-22

Stagiaire Suzanne Gerits:
“Ik krijg bij SWZ heel veel ruimte om te leren.”

Stagiaire Suzanne zit in het laatste jaar van haar mbo-opleiding Verzorgende IG/MMZ. Ze wilde graag haar laatste stage lopen bij een instelling voor gehandicaptenzorg. Dat werd Zonhove. En daar zit ze helemaal op haar plek!

Waarom bevalt deze stage je zo goed?
Ik word goed begeleid door mijn stagebegeleider. We hebben veel contact en bespreken regelmatig hoe het met de stage gaat. Wat echt super is: bij SWZ krijg je heel veel ruimte om te leren. Dat gebeurt op een heel positieve manier. Je krijgt te horen wat allemaal goed gaat en tips hoe je dingen nog beter kunt doen. Die positieve insteek geeft vertrouwen en werkplezier.

Heb jij dan zoveel plezier in je stage bij SWZ?
Nou en of! Deze stage heeft me geleerd dat ik graag met gehandicapten wil gaan werken. Ik word gewoon heel vrolijk van onze cliënten. Het is gewoon geweldig om bij SWZ te werken.

Wat maakt je stage dan zo geweldig?
Dat SWZ écht tijd vrijmaakt om stagiaires te begeleiden en je stage opbouwen. De eerste dag werd ik enthousiast ontvangen en kreeg ik de gelegenheid om mee te kijken met een ervaren collega. De eerste vier weken heb ik vooral meegekeken. Daar leer je trouwens ook heel veel van. Daarna ben ik steeds zelfstandiger gaan werken.

Hoe bereid deze stage je voor op de praktijk?
De omgang met cliënten is iets wat je vooral in de praktijk moet ervaren. Daarom is deze stage echt goud waard. Verder merk ik dat de praktijk een heel waardevolle aanvulling is op de theorie van school. Maar het allerbelangrijkste is dat je echt ervaart hoe het is om in de zorg te werken. Ik had trouwens niet verwacht dat ik al zo zelfstandig zou mogen werken. Maar dat is natuurlijk wel een heel goede voorbereiding op de praktijk. En het gaat ook super goed!

Wat is je gouden tip voor stagiaires?
Dat zijn er eigenlijk drie:
1. Luister goed naar wat cliënten willen, want zij staan centraal in de zorg.
2. Sta open voor opbouwende feedback, want daar leer je echt heel veel van.
3. Wees vooral je jezelf, want dat werkt het beste!