Marianne van Grootel, Vrijwilliger Brink 6-8

“Als vrijwilliger voel ik me zeker gewaardeerd door het team.”

Via een goede kennis die op dat moment vrijwilliger bij Brink 6-8 was, werd ik geïntroduceerd op deze groep. Toen ik de eerste keer bij deze groep kwam, was net één van de kinderen met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De betrokkenheid en bezorgdheid om dat kind, maar ook de warmte van de medewerkers, raakten me diep!

Het is geen bewuste keuze geweest om in de gehandicaptenzorg aan de slag te gaan als vrijwilliger, maar achteraf blijkt het een hele goede match! Het heeft zo moeten zijn. Ik heb altijd in de gezondheidszorg gewerkt; dat was mijn hobby en daar lag mijn hart. Mede door mijn “bagage” als verpleegkundige kan ik snel handelen en goed relativeren. Dat maakt het makkelijk, maar deze achtergrond is voor een vrijwilliger absoluut geen must.

Elke woensdagmiddag ga ik, als het weer het toelaat, wandelen met de kinderen, sommige kinderen rekenen daar echt op. Ik probeer daar een leuk uitje van te maken, leerzaam en met veel humor. Ik vertel, ik zing en daag ze uit, ieder kind op een eigen manier. Soms test ik de kinderen of ze bepaalde indrukken hebben onthouden en daaruit blijkt dat ze gebeurtenissen opslaan, herkennen en ervan genieten. Dat geeft mij ook weer extra energie.

Het team gaat heel verantwoord met mij om, dat waardeer ik enorm. Je mag kritiek leveren, op een leuke manier, het wordt in het teamoverleg besproken en je krijgt een terugkoppeling. Het doel hiervan is dat het ten goede moet komen aan het kind.

Ik word serieus genomen, gelijkwaardig en respectvol behandeld. Daarom heb ik een fijne tijd als vrijwilliger bij SWZ!