Vrijwilligers

Als vrijwilliger draag je op een waardevolle en betekenisvolle manier bij aan de kwaliteit van leven van onze cliënten.
Er zijn momenteel 380 vrijwilligers bij SWZ actief en daar zijn we trots op! Belangstellenden zijn altijd meer dan welkom, want er is genoeg te doen.


Betekenisvol werk
Vrijwillig maar niet vrijblijvend, daarvoor is jouw bijdrage te belangrijk. Commitment gaan we samen aan! We doen graag een beroep op de betrokkenheid van de vrijwilliger en hopen van harte dat we daar iets voor terug kunnen geven; voldoening, plezier, dankbaarheid en een zinvolle tijdsbesteding. Voor cliënten betekent de inzet van vrijwilligers in ieder geval een waardevolle en positieve bijdrage aan hun welzijn.

Er zijn verschillende soorten activiteiten waar vrijwilligers een rol van betekenis in kunnen spelen. Cliëntgebonden activiteiten, waarbij je je verbindt voor langere tijd aan een specifieke cliënt en met hem/haar allerlei nuttige of gezellige activiteiten gaat ondernemen. Of je ondersteunt bij groepsactiviteiten, zoals computerles, uitstapjes, sport- en ontspanningsactiviteiten.
Ook helpen bij niet-cliëntgebonden activiteiten is waardevol. Zoals het bieden van ondersteuning bij bijvoorbeeld onderhoud van tuin of gebouwen, administratieve werkzaamheden, het bezorgen of verplaatsen van goederen. Jouw inzet is goud waard! Voor onze cliënten en voor jou.

Om een goede keuze te kunnen maken uit de verschillende vormen van vrijwilligerswerk hebben we profielen van onze locaties opgesteld.

Je kunt reageren op een vacature. Als je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met de  Consulent Vrijwilligers via tel. 088-7998931 of per mail vrijwilligers@swzzorg.nl.